Ízületeknél


Hideggel vagy meleggel kezeljük az ízületi fájdalmat?

  • Ízület – Wikipédia
  • Ízületi gyulladás 3 oka, 4 tünete, 9 kezelési módja [teljes útmutató]
  • Ujjropogtatás: így teszi tönkre a az ízületeinket - EgészségKalauz
  • Reumatoid Artritis Létrehozva:
  • A vállízület podakrómás bursitisz
  • A legjobb gélkrém ízületekhez

Amikor valaki krónikus fájdalomtól szenved, magától értetődően igyekszik mindent megtenni, hogy megszüntesse, vagy legalább ízületeknél azt. Sokszor azonban ez nem könnyű feladat, pláne akkor, ha nem tudunk, vagy nem akarunk napi szinten gyógyszereket szedni, esetleg már szedünk, de még így is küzdenünk kell a fájdalommal. Ilyenkor kerülnek képbe a különböző házi praktikák, mint például a borogatás.

ízületeknél

Egészen meglepő azonban, hogy mennyire ellentétes tanácsokat kaphatunk ezzel kapcsolatosan, különböző forrásokból. Van, aki a hideg borogatásra esküszik, mások pedig a melegre — nehéz eldönteni, hogy mivel tesz magának tényleg jót az ember, és mi az, amitől hiába is reméli a javulást.

Talán nem túl meglepő, hogy a fájdalom okától, természetétől is ízületeknél, hogy melyik borogatás fog beválni. Mikor jó a hideg borogatás?

ízületeknél izuleti fajdalomra krem

Akut fájdalmaknál kiváló a hirtelen enyhítésre, tehát például sérülések, húzódás, zúzódás, esetleg csonttörés ízületeknél. És bizony a gyulladás tüneteire is a hideg borogatás lesz a megoldás, a melegtől ebben az esetben általában csak rosszabbodik a fájdalom.

Amennyiben tehát az ízületi fájdalom oka gyulladás, a ízületeknél borogatás jó választás fájdalomcsillapítók helyett vagy mellett.

Bálint Anita, reumatológus, Dr. Reinhardt István A ganglionok leggyakrabban a csuklóízületben, az ujjak tövénél, ízületeknél ujjak végpercein, lábtőízületek körül, valamint a térd- és bokatájékon fordulnak elő. Mit nevezünk ganglionnak? A ganglion az ízület, ínhüvely környékén ízületeknél olyan tömlő vagy tömlőkamely az ízület, az ínhüvely üregével nem érintkezik. Létrejötte során az ízületeket körülvevő kötőszövet szerkezete elfajul.

De ez nem jelenti azt, hogy ízületi gond esetén minden alkalommal a hideg borogatás a jó döntés, ugyanis ennek a fájdalomnak nemcsak gyulladás lehet az oka, hanem például porckopás is. Mit tehetünk a porckopással?

Tarkó Irén.

Nos, nem véletlen a jó érzés: ez tényleg jót tesz az ízületeknek, amennyiben kopás miatt fájnak. Legjobb, ha folyamatosan melegben tudjuk ízületeknél az érintett területeket, de az alkalmankénti melegítés is jóleső érzés lehet.

Persze a borogatás akkor tud igazán hatékony lenni, ha jól csináljuk.

Ez nyilván furcsán hangzik elsőre, adódik a kérdés, hogy mégis hogyan lehet rosszul borogatni magunkat? Rosszul tényleg nem lehet, csak hatástalanul.

Ízületi gyulladás 3 oka, 4 tünete, 9 kezelési módja [teljes útmutató]

El kell találni ugyanis azt a hőfokot, ami a bőrt még nem égeti, nem kellemetlen érzés, de az ízületekre tényleg képes ízületeknél hatni. Ez a ízületeknél nagyjából fok körül van, de persze egyéni, hogy ki mennyit érez kellemesnek.

  • Feszes ízületek[ szerkesztés ] Vannak ízületek, amelyek tényleges mozgásra alkalmatlanok, mert ízületi felszíneik szabálytalanok, szalagkészülékük pedig igen feszes feszes ízületek.
  • Degeneratív ízületi betegségek | sibamedia.hu – Egészségoldal | sibamedia.hu
  • Izomfájdalom a csípőben
  • Reumatoid Artritis - Fájdalomközpont
  • Az egyik igen elterjedt elképzelés szerint tilos az ujjropogtatás, mert ezzel a mozdulattal tönkretesszük az ízületeinket és jelentősen növelhetjük a fájdalmas ízületi gyulladás rizikóját is!
  • Ízületi gyulladás tüneteket okoz a kezelés

Meleget minden lehetséges módon! Ne csak a klasszikus borogatásban gondolkodjunk, ha porckopással küzdünk!

Női Egészség Éve 2020

Érdemes ízületeknél lehetőségeken is elgondolkodni, melyek terápiás jellegűek. Ilyen például a szaunázás, vagy a melegvizes áztatás — ezek nem ízületeknél egyéb szempontból is nagyon egészséges, nem utolsósorban pedig kellemes időtöltések, így mindenképpen érdemes velük tenni egy próbát.

Az ízületi fájdalom okai Az ízületi fájdalomnak számos oka lehet: Traumatikus eredet: ha az ízületi fájdalom egy baleset, esés, ütődés vagy ütközés után jelentkezik, például rándulás, ízület diszlokáció, húzódás vagy túlzott megterhelés esetén. Gyulladás: ha a fájdalom az ízület egy begyulladt részéből ered. Ha az egész ízület érintett, akkor ízületi gyulladásnak nevezzük, míg ha csak a gyulladás ízületeknél inakat érinti, akkor íngyulladásról beszélünk.

A hidegebb hónapokban fordítsunk különös figyelmet ízületeknél megfelelő öltözékre, és a problémás területeket főleg tartsuk melegen akkor is, amikor kimegyünk. Ilyenkor egyébként is jobban kínozhat a fájdalom, mint a nyári időszakban, nagyobb odafigyelést ízületeknél az ízületek ahhoz, hogy ne romoljon drasztikusan az életminőség.

Navigációs menü

Mindemellett továbbra is fontos porckopás esetén a megelőző kezelés: még ha már  szenvedünk is  a problémától, a további romlás elkerülése érdekében célszerű porcépítő étrendkiegészítőt fogyasztani. Ha nem romlik tovább a helyzet, a meleg borogatásokra is ritkábban lesz szükség! Bejegyzés navigáció.

hogyan kezeljük a súlyos ízületi fájdalmakat alternatív kezelések az artrózisra